Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
12.05.2017.

Помоћник министра за политику одбране на безбедносном форуму „To be Secure (2BS)“



Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић учествовао је у Будви на седмом безбедносном форуму „To be Secure (2BS)“, који је одржан под називом „Изазови промене политика и преусмеравања Савеза“. Форум су отворили председник Атлантског савеза Црне Горе др Саво Кентера, заменик помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојт Ји и премијер Црне Горе Душко Марковић. 
 
Активност је организована под окриљем Владе Црне Горе, а у сарадњи са НАТО, Амбасадом САД у Подгорици и Балканским повереничким фондом за демократију. Током Форума учесници су разменили мишљења о утицају глобалних међународних односа на регион Југоисточне Европе.
 
Током Форума разговарано је о актуелним регионалним и глобалним безбедносним питањима, спољнополитичким изазовима, последицама миграторне кризе, начинима за борбу против тероризма, као и о актуелним темама које обликују и развијају међународне односе и, на тај начин, будућност Европе.
 
На маргинама Форума одржан је и билатерални састанак помоћника министра за политику одбране Милана Мојсиловића са в.д. директора Директората са политику одбране Министарства одбране Црне Горе мр Ивицом Ивановићем. Том приликом разговарано је о билатералној сарадњи у области одбране.