Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.10.2016.

Састанак министра одбране са амбасадором Грчке



Састанак министра одбране са амбасадором ГрчкеМинистар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Грчке у Београду Елиасом Алиадисом о могућностима унапређења сарадње у области одбране и у областима од заједничког интереса.
 
Саговорници су закључили да су нови безбедносни изазови, ризици и претње у виду тероризма као и миграторна криза која нарушава регионалну стабилност подстрек за још ближу сарадњу обавештајних и безбедносних служби две земље и повезивање свих земаља региона.
 
Министар Ђорђевић је истакао да допринос безбедности региона и даље дају заједничке снаге Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, које су ангажоване на обезбеђивању државне границе према Бугарској и Македонији. Од почетка њиховог ангажовања спречен је илегални прелаз више од 9000 мигранта.
 
Ђорђевић се захвалио на континураној подршци Грчке у очувању територијалног интегритета и суверинитета на Косову и Метохији, европским интеграцијама Републике Србије, као и на изузетном гостопримству грчког народа приликом обележавања стогодишњице битке на Кајмакчалану и прославе стогодишњице од искрцавања српске војске на острва Крф и Видо.