Министарство одбране Републике Србије
 
18.02.2016.

Анализа логистичке подршке Војске Србије



Анализа логистичке подршке Војске Србије за 2015. годину одржана је данас је у Дому Гарде на Топчидеру. Циљ анализе, којом је руководио начелник Управе за логистику Генералштаба бригадни генерал Жељко Нинковић, је сагледавање достигнутог нивоa способности јединица и установа Војске Србије у реализацији логистичке подршке у претходној години.

Скупу су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар у  Министарству одбране Ненад Нерић, в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић начелници организацијских јединица Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије и одговорна лица за реализацију логистичке подршке из Војске Србије и Министарства одбране.

Како је том приликом речено, прилагођавајући се условима у којима је функционисала логистичка подршка, применом постојећих законских решења, остварени су значајни помаци у попуни ратних материјалних резерви. Такође, иако су средства НВО из године у годину све старија и захтевају све више одржавања, њихова исправност је задржана на нивоу из претходних година или је бар спречен значајнији пад исправности.

Током године за нама, истакнуто је, инфраструктурним уређењем обезбеђена је исправност и безбедно коришћење објеката и инсталација у војним комплексима у складу са пројектованом наменом, уз делимично достизање потребног стандарда смештаја и обуке припадника Војске Србије, као и смештаја и заштите покретних ствари.

Када је реч о мултинационалним операцијама, како је наглашено, обезбеђени су услови за живот и рад наших припадника који извршавају задатке на очувању мира у свету у оквиру мисија УН и ЕУ, а своје способности за рад у мултинационалном окружењу логистичари Војске Србије били су у прилици да презентују у оквиру међународне вежбе ~ „LOGEX 15“ ~у организацији Управе за логистику.

photoФОТОГАЛЕРИЈА