Министарство одбране Републике Србије
 
05.11.2012.

Донација Центру за самостално учење енглеског језика у гарнизону Зајечар



Настављајући планиране активности у оквиру Програма и партнерског циља оспособљавања и тестирања припадника Министарства одбране и Војске Србије у области енглеског језика (PELT), данас су Центар за самостално учење енглеског језика (SAC) у Команди 31.пeшадијског батаљона 3.бригаде Копнене војске у гарнизону Зајечар посетили изасланици одбране земаља донатора PELT: САД, Краљевине Норвешке, Велике Британије и Шведске.

Приликом посете, предата је трећа донација књига, часописа, магазина и новина на енглеском језику. Поменути материјал ће помоћи у методско-стручној припреми наставника енглеског језика у усвајању нових метода учења (Task-based learning) ради ефикасније употребе SAC у развијању оперативних способности полазника полуинтензивних курсева енглеског језика, као део циклуса оспособљавања припадника ВС за тестирање по стандарду STANAG 6001.

SAC је опремљен мултимедијални кабинет са компјутерском, дигиталном видео и аудио опремом, најсавременијим софтверима за учење енглеског језика, библиотеком књига, као и сталном интернет конекцијом за посету сајтовим посебно дизајнираним за учење општег и војног енглеског језика.

Ради боље ефикасности искоришћења потенцијала SAC, у току је рад експерата из Центра за учење на даљину Војне академије и наставника енглеског језика из Управе за обуку и доктрину ГШ ВС (Ј-7) на развоју наставног материјала за online курсеве енглеског језика.