Министарство одбране Републике Србије
 
28.09.2012.

Конференција за новинаре Медија центра „Одбрана“



Медија центар „Одбрана“ одржаће конференцију за новинаре у понедељак 1. октобра у 13.00 часова у Дому Војске Србије (Браће Југовића 19) на којој ће најавити програмске активности установе до краја године (ликовне изложбе у Галерији Дома војске, музичке програме и издавачку делатност уочи предстојећег Сајма књига у Београду).

Новинарима ће се обратити представници музеја са којима је МЦ „Одбрана“ успоставио сарадњу у припреми и организацији изложби у Великој галерији Дома војске: Нина Крстић, директорка Музеја наивне и маргиналне уметности Јагодина, Аница Медаковић, директорка Градског музеја Вршац, Миодраг Ђорђевић, директор Народног музеја Пожаревац, потпуковник Славољуб Марковић, директор МЦ „Одбрана“ и Драгана Марковић, главна уредница издавачке делатности МЦ „Одбрана“.

На конференцији ће посебно бити представљена акција „Месец књиге“ која ће се од 1. до 28. октобра одржати у Дому Војске Србије, на штанду МЦ „Одбрана“ на 57. међународном сајму књига у Београду од 21. до 28. октобра и у продавници „Војна књига“ ( Васе Чарапића 22).

Том приликом, представницима медија ће бити омогућено да обиђу изложбене и салонске просторе Дома војске, а први пут ће моћи да виде и депо ликовне збирке Галерије Дома Војске који је недавно потпуно реновиран. У депоу се чува више од 1.500 уметничких дела насталих углавном у другој половини 20. века.

Молимо вас да акредитације доставите на мејл: jovana.pesic@mod.gov.rs. Особа за контакт је Јована Пешић, тел. 064 8080 145.