Министарство одбране Републике Србије
 
25.08.2010.

Начелник Генералштаба Војске Србије обишао Прву бригаду Копнене војске



Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милоје Милетић, обишао је данас са сарадницима јединице Прве бригаде Копнене војске. Обилазак је почео у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици, затим је делегација Генералштаба обишла касарну „Бачка“ у Бачкој Тополи, а активност је завршена обиласком новосадских касарни „Југовићево“ и „Тврђава“.

Командант Копнене војске, генерал-потпуковник Љубиша Диковић и заменик команданта Прве бригаде КоВ, пуковник Жељко Трамошљика, известили су начелника Генералштаба Војске Србије о стању у једници и планираним задацима.

"Циљ обиласка је да утврдимо у којом мери се реализују задаци у одржавању и унапређивању оперативних способности и да стекнемо увид у достигнути ниво професионализације, при чему је важан и број примљених професионалних војника, али и у којој мери смо спремни да прихватимо нови начин рада који захтева професионализација и да превазиђемо проблеме које доноси овај процес“, истакао је генерал Милетић том приликом. Он је додао да се на овај начин трага за најрационалнијим решењима тих проблема.
Начелник Генералштаба подсетио је на значај непрекидног усавршавања прирадника Војске Србије, нагласивши значај стручне оспособљености, физичке обуке и познавања енглеског језика.

Генерал Милетић истакао је да искуство показује да су жене које су одскора у професионалном саставу наше Војске подједнако способне за многе дужности које су сматране традиционално мушким занимањима.

Након обиласка јединица дефинисане су мере за унапређење постојећег стања.