Министарство одбране Републике Србије
 
21.10.2024.

Отворен Курс за дужности органа финансијске службе у батаљону и бригади



У организацији Сектора за буџет и финансије Министарства одбране данас је у Рачуноводственом центру отворен Курс за дужности органа финансијске службе у батаљону и бригади.

Курс похађају припадници финансијске службе из организационих јединица Министарства одбране и команди, јединица и установа Војске Србије.

Отварајући курс, пуковник др Томислав Радивојевић истакао је значај сталног усавршавања кадра финансијске службе у Министарству одбране и Војсци Србије. Он је, том приликом, додао да је циљ наведеног усавршавања обнављање и усвајање нових знања из области финансијског система Републике Србије, а ради успешног обављања дужности из надлежности финансијске функције у јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије.

Програмом курса обухваћени су систем финансијске службе у Министарству одбране и Војсци Србије, рачуноводствени информациони систем, финансијска контрола и ревизија, доношење и измена финансијског плана, попис имовине и обавеза, информациони систем за плате, накнаде и друга примања, девизно пословање, накнада штете и улога Фонда за социјално осигурање војних осигураника у систему финансијске службе.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА