Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2024.

Председник Вучић положио венац на Споменик незнаном јунаку на Авали



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, у пратњи министра одбране Братислава Гашића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали поводом 80. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

После церемоније полагања венца, уз почасни строј Гарде Војске Србије интонирана је химна Републике Србије.

- Осамдесет година је прошло од херојског ослобођења Београда у Другом светском рату. Вековима уназад, непоколебљива љубав према слободи давала је снагу нашем народу за победе у ратовима.

Никада нећемо заборавити храброст наших предака у борби за правду против многоструко јачих непријатеља. Нека је вечна слава и захвалност свим храбрим женама и мушкарцима који су положили животе за слободу нашег народа – написао је председник Вучић на свом Инстаграм налогу.

После вишедневних тешких борби, припадници Народноослободилачке војске Југославије, помогнути совјетским савезницима, ослободили су Београд 20. октобра 1944. године. Реч је о једној од највећих и најзначајнијих битака на Балкану у Другом светском рату.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА
videoВИДЕО ГАЛЕРИЈА
20.10.2024
mp4 (205,19 MB)
Полагање венца