Министарство одбране Републике Србије
 
19.10.2024.

Министарство одбране и Војска Србије на 67. Међународном београдском сајму књига



Медија центар „Одбрана“ Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, на 67. Међународном београдском сајму књига, наставља традицију представљања својих издања. Реномирани војни издавач за љубитеље писане речи припремио је богат и тематски разноврсан издавачки програм који ће представити на традиционално веома посећеним промоцијама на којима ће гостовати бројни аутори.

У знаку слогана „Реч је слободна“, којим је представљена Република Куба, као почасни гост сајамске манифестације, посетиоци штанда Министарства одбране и Војске Србије, смештеног у Хали 1, имају прилику да, осим стручно профилисане литературе из области војне технике и уџбеника за потребе Универзитета одбране, пронађу и велики број књига намењених широј читалачкој публици. О 22 нова издања из различитих едиција, које обухватају историју, геополитику, војну технику и публицистику, осим представника издавача, говориће и аутори и рецензенти.

На 67. Међународном београдском сајму учествује више од 400 издавача, а Медија центар „Одбрана“, као једини издавач из система одбране, осим нових издања, представиће и каталог Уметничке збирке Дома Војске Србије, као и део штампаног материјала који је пратио изложбене поставке у галеријском простору Дома Војске Србије.

Војнофилмски центар „Застава филм“ свакодневно ће на штанду Министарства одбране и Војске Србије приказивати најзначнија филмска остварења из сопствене продукције, а у оквиру промоције делова система одбране представиће се и Универзитет одбране.

Програм активности Министарства одбране и Војске Србије на 67. Међународном београдском сајму књига можете погледати овде.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА