Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2024.

„Падобрански скок ветерана“ на аеродрому „Лисичији јарак“



Манифестација „Падобрански скок ветерана“, у организацији Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и уз подршку Министарства одбране и Војске Србије, одржава се на спортском аеродрому „Лисичји јарак“.

У петодневној манифестацији учествује више од 60 падобранаца ветерана, који изводе тандем падобранске скокове и скокове падобранима типа „Крило“ с висине од 3.000 метара.

Руководилац Центра за обуку падобранаца „Архистратиг“ пуковник у пензији Ненад Кузмановић захвалио је Министарству одбране и Војсци Србије на подршци у организацији наведене манифестације. Он је рекао да су се на аеродрому „Лисичији јарак“ окупили ветерани који су учествовали у претходним манифестацијама, као и они који нису дуго скакали.

- Неки од њих нису скакали чак од служења војног рока. Најстарији ветеран који скаче стар је 78 година, а најмлађи је скочио у тандему и има 17 година – рекао је Кузмановић и додао да се паралелно уз манифестацију „Падобрански скок ветерана“, од јула до краја новембра на аеродрому „Лисичији јарак“, реализује и пројекат „Упознај себе, скочи падобраном“.

Првог дана манифестације „Падобрански скок ветерана“ изведено је око 120 скокова у шест налета.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА
videoВИДЕО ГАЛЕРИЈА
15.10.2024
mp4 (77,29 MB)
Манифестација