Министарство одбране Републике Србије
 
14.10.2024.

Министар Гашић на Свечаној академији поводом Дана ослобођења Крушевца



Министар одбране Братислав Гашић присуствовао је вечерас свечаној академији поводом обележавања Дана ослобођења Крушевца у Првом и Другом светском рату, у Крушевачком позоришту.

Свечаној академији присуствовали су шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић, начелник Управе за одбрамбене технологије бригадни генерал Славко Ракић, градоначелник Крушевца Иван Манојловић, представници СУБНОР-а и бројни гости.

Обраћајући се присутнима градоначелник Крушевца истакао је да је вредело страдати и бранити земљу и захвалио је прецима који су се борили за отаџбину.

- Данас када праштамо, памтимо. Баш данас, када историју и свет подсећамо да није ратовање када се брани свој кућни праг. То је борба за слободу. И зато данас Крушевац постоји. Град који подједнако грли душе и мртвих и живих, град сећања, савремене садашњости и град будућности. Поносни смо што данас имамо прилику да одговорно и пожртвовано наставимо једну нову борбу за нове инвестиције и нова радна места – рекао је Манојловић.

Он је, том приликом, уручио захвалнице учесницима Народноослободилачког рата Рашку Јочићу и Војсилаву Станковићу.

Свечану академију увеличао је наступ уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, а публика је била у прилици да погледа филм о Крушевцу од његовог оснивања до данашњих дана.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА
videoВИДЕО ГАЛЕРИЈА
14.10.2024
mp4 (209,83 MB)
Свечаност
14.10.2024
mp4 (367,96 MB)
Обраћање градоначелника Манојловића