Министарство одбране Републике Србије
 
10.10.2024.

Завршен Трећи модул Регионалног стратегијског лидерског курса



Свечаност поводом завршетка Трећег модула Регионалног стратегијског лидерског курса одржана је вечерас у Београду. Овај тродневни Курс који је реализован у организацији Универзитета одбране, имао је за циљ подстицање и унапређење сарадње са земљама Западног Балкана и Републиком Аустријом.

Полазници курса разговарали су о свеобухватном и стратешком приступу регионалној одбрамбеној сарадњи у области високог војног образовања и усавршавања, актуелним међународним односима, безбедносним изазовима и претњама.
 
Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић честитао је свим учесницима и организаторима  курса истакавши његов значај за лидере у региону.
 
- Искрено сам уверен да је и овај курс успео да достигне свој реални циљ, а то је да постигнемо јачу, снажнију мрежу између лидера у региону и да ојачамо међусобну сарадњу – рекао је помоћник министра Бандић.

Командант Националне одбрамбене академије Аустрије генерал Ерих Читковиц и директор овог курса др Волфганг Бауман обратили су се учесницима захваливши се свима на сарадњи и изузетном ангазовању током реализације Трећег модула Регионалног стратегијског лидерског курса, а том приликом генерал Читковиц уручио је сертификате.

Реализација Трећег модула Регионалног стратегијског лидерског курса предвиђена је Планом међународне сарадње Министарства одбране за 2024. годину и на основу резултата састанака министара одбране Републике Аустрије и земаља Западног Балкана у „Грац формату”.
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА