Министарство одбране Републике Србије
 
22.09.2024.

Министар Гашић упутио телеграме саучешћа породицама страдалих у саобраћајној несрећи код Ушћа



Министар одбране Братислав Гашић упутио је телеграме саучешћа породицама Лазовић и Кутлачић чији су чланови трагично страдали у судару путничког возила и возила Војске Србије код места Ушће на путу Краљево-Рашка.

У телеграму упућеном породици десетара Данијела Лазовића, припадника Друге бригаде Копнене војске, се каже:

„Не постоје речи којима бих описао тугу због трагедије која је однела животе десетара Данијела Лазовића и његово троје деце. Пред страхотом те страшне истине остајемо скамењени и неми.

Ја вам се обраћам, пре свега као отац и деда, а тек онда као министар одбране. У овим тешким тренуцима примите најискреније и најдубље саучешће у моје име, као и у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Ваша породица изгубила је сина и унуке. Војска Србије изгубила је часног и оданог војника. Србија је изгубила грађане, људе који би је градили и радовали се животу у њој.

Сазнање да су се три невина дечија живота угасила у трену слама срце сваком човеку.

У овом часу када ниједна овоземаљска утеха не може да вам ублажи бол, молим се Господу да вашој породици подари снаге да преброди ову трагедију.

Будите уверени да ће Министарство одбране и Војска Србије остати уз вас и пружити сву могућу помоћ и подршку.

Нека је покој души вашим најмилијима.

министар одбране
Братислав Гашић”


У телеграму саучешћа супрузи десетара Данијела Лазовића, Мирјани се каже:

„Са огромном тугом примио сам вест о страшној несрећи у којој су живот изгубили Ваша деца и Ваш супруг Данијел. Сигуран сам да бол који осећате није могуће описати речима. 

У том болу са Вама се саосећам дубоко лично као отац и деда, а тек онда као министар одбране. Са Вама заједно тугују сви припадници Министарства одбране и Војске Србије у чије име Вам, као и у своје лично, упућујем најискреније саучешће.

Сви ми заједно стојимо уз Вас спремни да Вам упутимо сваки могући вид помоћи и подршке. Молићемо се Богу да Вам подари снаге у овом часу несагледиве жалости и помогне да залечите духовне и физичке ране.

Нека је вечни мир и покој душама Ваше деце и Вашег супруга.

министар одбране
Братислав Гашић”


У телеграму упућеном породици настрадале Дијане Кутлачић се каже:

„Молим вас да у име Министарства одбране и Војске Србије и моје лично име примите изразе искреног саучешћа поводом смрти ваше ћерке Дијане.

Трагедија која је у трену однела Дијану, са још четири друга млада живота, дубоко ме је потресла. Тај страшни догађај у болу и неверици ујединио је целу Србију.

Свестан сам да не постоје речи утехе које би вашој породици ублажиле осећај ненадокнадивог губитка. Као отац и деда придружујем се молитвама за покој душе ваше драге Дијане.

Нека јој Господ подари рајско насеље.

министар одбране
Братислав Гашић”