Министарство одбране Републике Србије
 
20.09.2024.

Дан службе телекомуникација и Дан Бригаде везе



Дан Бригаде везе и Дан службе телекомуникација Војске Србије — 20. септембар свечано су обележени у спомен на дан када је 1916. године донета Уредба о војном телеграфу, којом су постављене основе организације веза у српској војсци.

Поводом празника су уприличене војне свечаности у командама и јединицама Војске Србије, на којима су сумирани постигнути резултати службе и јединица и уручена признања најистакнутијим официрима, подофицирима, професионалним војницима и цивилним лицима.

У осврту на постигнуте резултате, истакнуто је да су припадници службе телекомуникација успешно реализовали све постављене задатке и тако створили услове за функционисање телекомуникационо-информатичког обезбеђења у Министарству одбране и Војсци Србије.

Реализацијом ових задатака и наставком модернизације телекомуникационо-информационог система остварен је позитиван утицај на оперативне способности јединица, у смислу скраћивања времена за доношење и преношење одлука, обезбеђења ефикасног планирања и вођења операција Војске Србије и унапређења способности командовања. 

Негујући успомену на претходнике који су дали животе за одбрану отаџбине, данас су поводом празника положени венци на спомен-обележја погинулим припадницима јединица везе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА