Министарство одбране Републике Србије
 
20.09.2024.

Велико интересовање грађана за „Заставу 2024“



Велики број посетиоца присуствовао је данашњем приказу способности Војске Србије „Застава 2024“ на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

На приказу је било ангажовано више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова.

Посетиоци су били у прилици да погледају најсавременије наоружање и војну опрему којима су опремљене јединице Војске Србије, као и део средстава из развоја предузећа домаће одбрамбене индустрије.

Сви грађани, а посебно најмлађи, уживали су у приказу дела способности Ратног ваздухопловства и ПВО и специјалних снага опремљених најсавременијим наоружањем и војном опремом, као и у дефилеу јединица Војске Србије и налетима ваздухопловног ешелона.

Драган Зељков дошао је на војни аеродром из Новог Сада, како би подржао сина, који је припадник Војске Србије и уверио се у њену опремљеност и оспособљеност.

- Ово је први пут да посећујем овакву манифестацију. Видим да је модернизовано све, артиљерија, авијација. Када сам ја некада био у војсци и сад, велика је разлика, све је модерније – војска је другачије обучена, наоружана и унапређена, тако да је у свему бољитак за српски народ и српску војску – истакао је Драган.

Славко Румић је на приказ оспособљености  „Застава 2024“ дошао из Суботице, а са собом је повео и своја два сина.

- Данас сам овде због моја два сина. Они би сад требало да иду да се пријаве или ако буде уведен обавезан војни рок, ето да виде шта их очекује – рекао је Славко, истичући да је њихову пажњу привукао приказ способности специјалних јединица, као и летачки програм.
Одушевљене овогодишњим приказом оспособљености Војске Србије не крије ни Александар из Батајнице, који примећује да су прикази све бољи из године у годину.

- Приказ је пет пута бољи него кад сам био задњи пут. Боље је организовано, лепше је урађено, одушевљен сам. Други пут сам овде са дететом, њему је ово други војни приказ, стварно смо одушевљени. Много више има могућности да се приђе машинама и уопште хеликоптерима него на прошлом приказу, стварно је феноменално – рекао је Александар, додавши да су пажњу његовог сина привукли авиони.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.09.2024
mp4 (114,18 MB)
Изјаве грађана