Министарство одбране Републике Србије
 
20.09.2024.

Одржана седница Владе Србије на којој је разматрано обавезно служење војног рока



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је данас седници Владе и другој ванредној седници Републичког штаба за ванредне ситуације на позив Владе Србије.

Седници су присуствовали министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Вучић  захвалио  је министрима који су на данашњој седници Владе Републике Србије подржали Предлог закључка о образовању радне групе за разматрање активности и мера у циљу активирања обавезе служења војног рока.

- Истакао сам да је то за Србију велика ствар, не само за одбрану земље, већ и због тога што ће младим људима оснажити осећај одговорности и озбиљности, која ће им бити потребна за све оно са чиме ће се сусретати и у цивилном животу. Посебну корист од обавезног служења војног рока имаће и градови и општине у којима су касарне, јер ће ти крајеви економски да се подигну и још брже да напредују и да се развију - написао је председник Србије на свом Инстаграм налогу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.09.2024
mp4 (39,46 MB)
Седница Владе