Министарство одбране Републике Србије
 
20.09.2024.

Министар Гашић честитао припадницима Војске Србије: Ви сте понос отаџбине



Министар одбране Братислав Гашић честитао је данас припадницима Министарства одбране и Војске Србије на изванредно организованом приказу способности „Застава 2024”.

–  Сви припадници наше војске који су учествовали у припреми и реализацији овог великог и значајног догађаја заслужују огромно признање и искрене честитке. Чланови државног и војног руководства на челу са председником Републике Александром Вучићем као и грађани који су данас посетили аеродром у Батајници или су пратили телевизијски пренос из својих домова, деле осећај среће и поноса што наша Србија има овако снажну, савремену и способну војску – изјавио је министар Гашић.

Министар је припадницима војске поручио да држава дубоко цени њихове напоре и одрицања.

- Више од 6.000 вас данас је показало лепоту и моћ наше војске. Ви који сте данас Србији и свету показали колико сте способни и снажни, свакога дана радите на томе да бедем наше одбране буде виши и чвршћи. Чините то, најчешће, далеко од очију јавности која би вам указала признање. Свесни смо вашег труда и залагања и учинићемо све да још снажније наставимо са модернизацијом наше борбене технике и побољшањем услова вашег живота и рада. Ви сте данас, као и сваки пут до сада, оправдали поверење и улагање. Ви сте понос отаџбине! – рекао је министар одбране Братислав Гашић.