Министарство одбране Републике Србије
 
06.09.2024.

Ангажовање инжињеријских јединица Војске Србије и НГ Охаја



У оквиру пројекта из Програма државног партнерства Србије и Охаја, инжињеријске јединице Војске Србије и ове америчке савезне државе претходне две недеље заједнички су се ангажовале на извођењу инжињеријских радова на полигону „Боровац“.

Ова активност је реализована кроз предавања, размену искустава и практичан рад на инжињеријском уређењу војног објекта, уз коришћење савремених инжињеријских машина на употреби у Војсци Србије.

Осим користи у виду унапређења инфраструктуре на полигону, реализацијом ових радова унапређује се и оспособљеност припадника инжињеријских јединица за извршавање задатака који их могу очекивати у операцијама, као што су савлађивање и отклањање препрека на терену, изградња кампова, заклона и склоништа, те изградња и одржавање путева.

Војска Србије са Националном гардом Охаја остварује успешну сарадњу у бројним областима у којима је препознат заједнички интерес, а које су у функцији унапређења способности и интероперабилности јединица и развоја укупних војно-војних односа Републике Србије са Сједињеним Америчким Државама.
photoФОТОГАЛЕРИЈА