Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2024.

Министар Гашић поручио Поношу: У српским касарнама су војници, а не мишеви



Реагујући на увредљиву објаву народног посланика Здравка Поноша на друштвеној мрежи „X“ упућену председнику Републике и припадницима Војске Србије, министар одбране Братислав Гашић рекао је да у српским касарнама својој земљи служе војници - патриоте, људи челичне воље и велике храбрости, а не мишеви како их назива некадашњи начелник Генералштаба.

- Могао је председник Вучић да одседне у било ком хотелу у лозничком крају, али је изабрао, да током боравка тамо, своје државничке дужности обавља у простору у коме свакодневно раде старешине наше војске. Он је тиме указао поштовање војсци којој, према слову Устава, командује у миру и рату. Показао им је љубав и човечност, управо све оне особине које Здравко Понош никада није имао – изјавио је министар одбране.

Гашић је указао на чињеницу да ће председник Вучић највећи део свог времена у Подрињу, Мачви и Рађевини управо провести у разговору са грађанима и бити спреман да одговори на сва питања и подели њихове бриге.

- Разумљив је Поношев очај када види како се обнавља и јача војска коју је он тако марљиво уништавао током свог жалосног мандата. Гневан је јер Вучић гради и отвара касарне за Војску Србије, а он их је затварао и проглашавао „неперспективним“. Међутим, ни такво стање свести не може оправдати срамотну изјаву да се, у касарни која носи име дечака хероја Великог рата Момчила Гаврића, међу својим војницима, у својој земљи крије њихов врховни командант. Председник Вучић је на свом, међу својима! – нагласио је министар Братислав Гашић.