Министарство одбране Републике Србије
 
17.07.2024.

Министар Гашић у „Крушику“



Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас ХК „Крушик“ у Ваљеву.

Током обиласка, састао се са руководством фабрике и том приликом су представљени резултати пословања и планови компаније за наредни период.

Министар Гашић одржао је и посебан састанак са ширим руководством фабрике и представницима синдикалних организација које своју делатност обављају у „Крушику“, где се разговарало о актуелним питањима од значаја за њихов рад.

Након састанка, министар Гашић, са сарадницима, обишао је производне погоне површинске заштите и производње комора, објекат котларнице која је у фази реконструкције, као и нову капислану.

Министар одбране истакао је да држава улаже знатна средства у нашу наменску индустрију, како би се побољшали услови пословања и производње.

- Данас сам имао прилику да са руководством компаније „Крушик“ разговарам о пословању, као и плановима за нове инвестиције, како би се проширили капацитети, осавременила опрема и побољшали услови рада. Од изузетног је значаја да сви производни погони раде пуним капацитетом. Држава ће наставити са улагањима у нашу наменску индустрију, која је поуздан ослонац наших одбрамбених снага – нагласио је министар Гашић.

Он је истакао да је производња „Крушика“ веома значајна за унапређење способности Војске Србије додајући да је то предузеће једно од најзначајнијих за развој привреде Ваљева и Колубарског округа.

Обиласку је присуствовао начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране бригадни генерал Славко Ракић са сарадницима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.07.2024
mp4 (160,1 MB)
Обилазак