Министарство одбране Републике Србије
 
16.07.2024.

Припадници Војске Србије на задатку санације путева



На основу захтева јединица локалне самоуправе и у координацији с Министарством за јавна улагања, инжињеријске јединице Војске Србије овог месеца изводе радове на оправци и санацији путних комуникација на територији општина Љиг, Мионица и Сјеница.

У селима Кључ код Мионице и Бранчић у општини Љиг инжињеријска радна група санира оштећене сеоске путеве, ископава и проширује канале и уграђује пропусте који ће спречити урушавање пута у случају обилнијих падавина.

Радови су при крају, а ова инжињеријска група из састава Треће бригаде копнене војске ангажовање наставља у оближњем селу Кадина Лука, где је у плану ископавање канала за одвод вишка воде, као и насипање и ваљање оштећене деонице пута.

У општини Сјеница, данас је започета реконструкција макадамских путева у селима Буђево и Црвско. Радове изводе инжињерци Друге бригаде копнене војске уз употребу савремене инжињеријске механизације којом је јединица опремљена претходних година.

У складу са годишњим плановима ангажовања, инжињерци Војске Србије реализују и радове на реконструкцији локалних путева на Јастрепцу, које ће осим јединица Војске Србије користити и мештани овог краја.

Ангажовањем на санацији и реконструкцији путева унапређује се оспособљеност припадника инжињеријских јединица путне специјалности за реализацију наменских задатака и уједно помаже локалној заједници у стварању услова за несметан живот и рад, чиме припадници Војске Србије показују да су увек и на сваком месту у служби грађана.
photoФОТОГАЛЕРИЈА