Министарство одбране Републике Србије
 
01.07.2024.

Провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока



У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу реализована је провера индивидуалне специјалистичке обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2024“ којима први период обучавања траје четири месеца.

У овој групи су војници рода оклопних јединица и војнополицијских и извиђачких специјалности рода пешадије, којима због специфичности и сложености војничких задатака специјалистичка обука траје месец дана дуже. 

Они су претходно прошли све садржаје индивидуалне тактичке обуке, оспособили се за руковање личним и наоружањем рода, реализовали сва програмска гађања и савладали проверу физичких способности.

На дводневној провери обучености, војници су практично решавали тактичке задатке и показали висок ниво усвојених знања и вештина за рад на борбеним средствима и руковање војном опремом у оквиру својих специјалности.

У наставку следи колективна обука у тенковским и механизованим батаљонима, односно у војнополицијским и извиђачким јединицама Војске Србије, где ће војници бити у прилици да надограде стечена знања и активно учествују у реализацији свакодневних задатака, до завршетка служења војног рока.
photoФОТОГАЛЕРИЈА