Министарство одбране Републике Србије
 
01.07.2024.

Интерни конкурс за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира у Војну болницу Нови Сад



МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
УПРАВА ЗА ВОЈНО ЗДРАВСТВО


расписује

ИНТЕРНИ КОНКУРС
 
за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време:

у Војну болницу Нови Сад Управе за војно здравство

ради попуне радних места:
  1. медицински техничар, Одељење примарне здравствене заштите, Војна болница Нови Сад, УВЗ МО РС, ВЕС ПС11П, ФЧ старијег водника прве класе, НГ 18, место службовања Нови Сад,1 извршилац;
  2. командир одељења, Одељење за одржавање Логистички вод, Војна болница Нови Сад, УВЗ М4 РС, ВЕС ПКООТ, ФЧ старијег водника прве класе, HF 18, место службовања Нови Сад, 1 извршилац.
УСЛОВИ КОНКУРСА

На конкурсу могу учествовати цивилна лица на служби у Војсци Србије који испуњавају следеће услове:

а) Општи услови:
  • да су пунолетни;
  • да су држављани Републике Србије;
  • да су здравствено и психофизички способни за службу у Војсци Србије;
  • да имају стечено четворогодишње средње образовање;
  • да им раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;
  • да се против њих не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности;
  • да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци,
  • да нису старији од 40 година;
  • да су безбедносно проверени и да немају безбедносних сметњи за пријем у професионалну војну службу, а у складу са прописима којима је уређено вршење безбедносне провере у Министарству одбране.
  • да су завршили одговарајућу војну обуку са оружјем.
б) Посебни услови:
  • да су у служби цивилног лица провели најмање две године;
  • да у току службе нису негативно оцењени и да имају просек службених оцена најмање „истиче се”;
  • да имају препоруку старешине на положају команданта батаљона, њему равном или вишем положају, односно непосредно претпостављеног руководиоца;
за радно место под редним бројем 1:
  • да имају средње образовање у трајању од четири године, образовни профил медицинска сестра – техничар;
радно место под редним бројем 2:
  • да имају средње образовање у трајању од четири године, образовни профил: електротехничке или машинске струке.
I Изборни поступак:
 У изборном поступку биће примењени критеријуми прописани Одлуком о каријерном вођењу у Министарству одбране и Војсци Србије („Службени војни лист”, бр. 10/12, 6/14, 23/15, 30/17, 26/18, 19/19, 30/19, 17/20, 20/20, 5/21 - др. пропис, 38/21 и 12/23), а који обухватају просек оцена са последњег нивоа школовања (до 40 бодова – производ коначне оцене и броја 8), проверу физичких способности кандидата (до 30 бодова – производ коначне оцене и броја 6), психолошку процену кандидата (до 20 бодова – производ коефицијента основне психолошке процене и броја 4), разговор са кандидатом (до 10 бодова).

Кандидати чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви докази и који испуњавају све услове за запослење на формацијском месту за које конкуришу биће упућени на психолошку процену капацитета у надлежне војноздравствене установе. Наведена процена спроводи се у складу са Стручним упутством за психолошку селекцију у Министарству одбране и Војсци Србије.

О датуму, времену и месту обављања процене психолошких капацитета, кандидати ћe бити обавештени телефонским путем на бројеве телефона које су навели у својим пријавама или путем и-мејла на мејл адреси наведеној у пријави.

Кандидати који не задовоље на психолошкој процени или који се не одазову позиву да учествују у овој фази изборног поступка губе право на даље учешће у изборном поступку.

Са кандидатима који задовоље процену психолошких капацитета биће обављен разговор.

О датуму, времену и месту обављања разговора кандидати ће бити обавештени телефонским путем на бројеве телефона које су навели у својим пријавама или путем и-мејла на мејл адреси наведеној у пријави.

Кандидат који са најбољим резултатом испуни критеријуме за избор биће упућен на медицинско-здравствену процену у надлежну војноздравствену установу ради утврђивања здравствене способности за професионалну војну службу. Такође, за изабраног кандидата са најбољим резултатом, уз његову писану сагласност, биће извршена безбедносна процена у складу са Правилником о безбедносним проверама лица које обавља Војнобезбедносна агенција.

Уколико се кандидати не одазову у било којој фази изборног поступка губе право на даље учешће о изборном поступку.

II Место рада: Нови Сад
III Рок за подношење пријаве на интерни конкурс је осам дана и почиње да тече од наредног дана од дана оглашавања у магазину „Одбрана”.

IV Лице задужено за давање обавештења о интерном конкурсу: капетан прве класе Бојан Николић, телефон 021/4835-591 или 511-591.

V Адреса на коју се подноси пријава за интерни конкурс:

Поштом на адресу Војна болница Нови Сад, Трг владике Николаја 5, Петроварадин – Нови Сад, са назнаком „за интерни конкурс”. Лична достава може се извршити на деловодству Управе Војне болнице Нови Сад на наведеној адреси (зграда број 34, приземље, канцеларија број 7, радним даном у времену од 8 до 15 часова).
 
VI Докази који се прилажу на наведени конкурс:

Уз пријаву у којој се наводе основни лични подаци, адреса становања, контакт телефон, лична интернет адреса, кандидати поред кратке биографије прилажу и следеће:
  • оригинал или оверену копију дипломе којом се потврђује захтевана стручна спрема;
  • оригинал или оверену копију сведочанстава за завршен сваки разред средње школе;
  • уверење о држављанству (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених (ако није нови образац - не старије од шест месеци);
  • уверење надлежног суда, да се против кандидата не води кривични поступак због кривичног дела, за које се гони по службеној дужности (не старије од б месеци);
  • уверење надлежног органа МУП-а да кандидат није кривична осуђиван, казном затвора у трајању од најмање шест месеци;
  • позитивну препоруку старешине на положају команданта батаљона – дивизиона, или старешине њему равном или вишег положаја, односно непосредно претпостављеног руководиоца;
  • потврду/уверење Центра министарства одбране према месту пребивалишта да су кандидати завршили одговарајућу војну обуку са оружјем;
  • картон основних личних података (КОЛП).
Сви докази прилажу се у оригиналу или y копији која је оверена код јавног бележника. Изузетно, у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, докази могу бити оверени у судовима и општинским управама.
 
HAПOMEHE:
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које ниcy приложени сви потребни докази у оригиналу или овереној копији код јавног бележника или у суду, општини, биће одбачене закључком.

Интерни конкурс спроводи Конкурсна комисија коју именује министар одбране. Овај оглас објављује се на веб-страници Министарства одбране Републике Србије и у магазину „Одбрана”.