Министарство одбране Републике Србије
 
29.06.2024.

Конкурс за специјалне јединице отворен до 31. јула



Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“ и 72. бригада за специјалне операције отворили су своја врата за све заинтересоване младиће и девојке до 30. година старости који желе да заслуже место у строју тих елитних једница, а рок за подношење пријава је 31. јул ове године.
 
Почетна плата новопримљених специјалаца који успешно савладају селективну обуку износи 220.000 динара.
 
Кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове конкурса, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности. Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији међу њима добиће прилику да ступе у професионалну војну службу у једну од две поменуте специјалне јединице, на одређено време, у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.
 
На конкурс се могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.
 
Место рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда Војне полиције специјалне намене „Кобре“ радити у Београду. Диманична и изазовна обука, усавршавање и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност су оних који стану у строј ових елитних састава Војске Србије.
 
Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије отворен је до 31. јула 2024. године, а заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у специјалне јединице могу пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.06.2024
mp4 (35,58 MB)
Спот