Министарство одбране Републике Србије
 
27.06.2024.

Свечани испраћај такмичара из Олимпијског тима у Атлетској дворани Војне академије



Олимпијски дан, у оквиру којег је уприличена мотивациона трибина и испраћај такмичара из Олимпијског тима Републике Србије у Париз, одржан је данас у Атлетској дворани Војне академије, у организацији те војне високошколске установе и Олимпијског комитета Србије.

Универзитет одбране и Војна академија тиме су пружили подршку учешћу Олимпијског тима Србије на Олимпијским играма у Паризу, које се одржавају од 26. јула до 11. августа ове године, чији је члан и припадник Спортске јединице Војне академије војни службеник Александар Кукољ.

Начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић нагласио је да је Олимпијски комитет Србије пружао подршку раду Војне академије и њеном опредељену да очува традицију витештва и спортског духа те да данашњим догађајем Војна академија узвраћа ту подршку Олимпијском тиму Србије.

- Данас смо се окупили са жељом да вам подршку узвратимо и дамо још снаге, воље и љубави која је потребна за постизање врхунских резултата. Данас смо уприличили овај скуп да пружимо подршку Олимпијском тиму Србије, који ће представљати нашу земљу на Олимпијским играма у Паризу – рекао је пуковник Благојевић, нагласивши да се Војна академија поноси што је у овогодишњем Олимпијском тиму и Кукољ, који је до сада освајао одличја на најзначајнијим светским такмичењима те изразио наду да ће и овога пута бити тако.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић истакао је да је циљ овогодишњег учешћа Олимпијског тима Србије да освоје више од девет медаља, што би, према његовим речима, био велики успех за нашу земљу. Маљковић је изразио задовољство што Олимпијски комитет сарађује са Министарством одбране и Војском Србије и што је ове године члан Олимпијског тима припадник Спортске јединице Војне академије.

Александар Кукољ, један од спортиста који ће представљати Србију на Олимпијским играма, захвалио је свима на подршци и подсетио да је већ шест година члан Спортске јединице.

- Могу обећати да ћемо дати све од себе, да ће борба бити љута и непрестана, а нашем Олимпијском тиму желим много среће и да остваримо снове – рекао је Кукољ.

Начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић уручио је Повеље Олимпијском комитету Србије и Александру Кукољу за допринос развоју врхунског војног спорта и учешће припадника Спортске јединице на Олимпијским играма у Паризу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.06.2024
mp4 (94,06 MB)
Обраћање пуковника Благојевића
27.06.2024
mp4 (40,23 MB)
Свечани испраћај