Министарство одбране Републике Србије
 
24.06.2024.

Размена искустава о безбедности летења у ваздухопловним операцијама



У званичној посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије боравио је експертски тим Националне гарде Охаја ради размене искустава и реализације обуке у области безбедности летења у ваздухопловним операцијама.

Током посете, одржан је семинар за припаднике Ратног ваздухопловства и ПВО и специјалних јединица Војске Србије о управљању ризицима приликом извођења ваздухопловних операција на тактичком и оперативном нивоу.

Акценат је био на темама у вези са превенцијом угрожавања безбедности летења у комбинованим операцијама авијације и специјалних снага.

У оквиру активности, авиони Војске Србије „миг-29“ извршили су пресретање америчког транспортног ваздухолова КЦ-135Р приликом његовог прелета до војног аеродрома „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, где су гости из Охаја боравили ради реализације семинара.

Ова активност представља наставак дугогодишње успешне сарадње ваздухопловстава Војске Србије и Националне гарде Охаја, а њен значај се огледа у даљем унапређењу способности и интероперабилности снага Војске Србије и јачању укупних војно-војних односа Републике Србије и Сједињених Америчких Држава.
photoФОТОГАЛЕРИЈА