Министарство одбране Републике Србије
 
21.06.2024.

Војна мушка репрезентација Србије друга на 3. CISM Светском војном првенству у баскету 3x3



Војна мушка репрезентација Србије освојила је друго место на 3. CISM Светском војном првенству у баскету 3x3, одржаном у Новом Саду.

Чланови вицешампионске екипе били су потпоручник Немања Митић из командне чете Команде Копнене војске, потпоручник Милан Милошевић из 35. артиљеријско-ракетног дивизиона ПВО Треће бригаде копнене војске, водник Драгољуб Шикман из Оклопно-извиђачког батаљона Копнене војске и десетар Петар Антуновић из Мешовите артиљеријске бригаде Копнене војске.

Наша екипа одиграла је шест одличних утакмица, а у финалу је била боља екипа војне репрезентације Француске. Треће место освојила је екипа војне репрезентације Немачке.

Забележено је и учешће војне женске репрезентације Србије, у чијем су тиму биле потпоручник Јована Шикман из Мешовите артиљеријске бригаде Копнене војске, потпоручник Миона Миљковић из Техничког опитног центра, кадет Медицинског факултета ВМА Мина Белић и ученица Средње стручне војне школе Милица Бакула. У женској конкуренцији медаље су освојиле војне екипе Француске, Белгије и Холандије.

Тренери екипа били су потпоручник Филип Павловић и потпоручник Петар Ђокић.

За подијуме ове престижне спортске приредбе надметале су се војне репрезентације из 20 држава чланица Међународног савета за војне спортове CISM, које су у 53 утакмице допринеле да турнир буде организован на највишем нивоу и да се најбоље екипе попну на победничка постоља.
photoФОТОГАЛЕРИЈА