Министарство одбране Републике Србије
 
19.06.2024.

Министар Гашић обишао Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“



Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“ у касарни „Васа Чарапић“ у Београду.

Том приликом, командант Одреда пуковник Дарко Ђошић представио је министру одбране најважније задатке и организацију јединице, као и пројекат изградње новог објекта у касарни „Васа Чарапић“.

После састанка и разговора са припадницима јединице, министар Гашић рекао је да има пуно поверење у професионализам и врхунску оспособљеност „Кобри“ који су током 46 година свог постојања сваки постављени задатак, без обзира на сложеност и ризик, извршили на врхунском нивоу.

- Бити припадник Одреда „Кобре“ ствар је престижа. Они својим радом, пожртвовањем и врхунском обученошћу свакодневно оправдавају епитет елитног састава наше војске. Наставићемо да Одред опремамо најсавременијим наоружањем и војном опремом и улажемо у квалитет њихове обуке и услове рада – поручио је министар Гашић.

Он је изразио задовољство што данас у строју види много младих људи, спремних и одлучних да чувају безбедност и сигурност наше земље и њених грађана.

- Управо због тога, даља попуна специјалних јединица најквалитетнијим кадром остаје један од наших приоритетних задатака. Тренутно је отворен конкурс за попуну Одреда „Кобре“ и 72. бригаде за специјалне операције. То је шанса за све који желе да докажу своје способности и постану део нашег елитног строја. Користим прилику да позовем одважне девојке и младиће којима је Србија у срцу и који сањају о звању специјалца Војске Србије, да се пријаве – поручио је министар Гашић.

Он је, такође, истакао да ће се у наредном периоду наставити с побољшањем материјалног статуса, како припадника специјалних јединица, тако и свих других припадника Министарства одбране и Војске Србије, јер они, како је рекао, својим радом и спремношћу да бране нашу земљу и народ, то и заслужују.

- На крају, желео бих да вам захвалим на свему што радите. Ваш посао носи велику одговорност, ризик и одрицања. Тај ентузијазам и посвећеност чине вас поносом Војске Србије, наше земље и свих њених грађана – рекао је министар Гашић припадницима Одреда.

Командант „Кобри“ пуковник Ђошић поклонио је министру Гашићу парадни бодеж, у знак сећања на данашњи обилазак Одреда.

Обиласку су присуствовали шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић и начелник Управе војне полиције Генералштаба бригадни генерал Милан Лазић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.06.2024
mp4 (115,36 MB)
Oбилазак Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“