Министарство одбране Републике Србије
 
19.06.2024.

Састанак министра Гашића са начелником Генералштаба Оружаних снага Азербејџана Валијевим



Министар одбране Братислав Гашић састао се данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Азербејџан генерал-пуковником Каримом Валијевим, који борави у званичној посети Републици Србији.

Министар Гашић пожелео је добродошлицу генералу Валијеву у Србију и истакао да посета представља одличну прилику за проширивање сарадње у области одбране.
 
Током састанка, министар одбране говорио је о прошлонедељној посети пријатељском Азербејџану и захвалио на срдачном дочеку и добродошлици те изразио задовољство конструктивним разговорима са делегацијама Министарства одбране и Министарства одбрамбене индустрије те земље.
Према његовим речима, одлични односи председника Србије и Азербејџана, Александра Вучића и Илхама Алијева, осликавају традиционално пријатељске односе две земље, без отворених питања и представљају чврст темељ да свеукупни билатерални односи наставе да се развијају на обострано задовољство.
 
Министар Гашић нагласио је да је Србија изузетно захвална на принципијелној и безрезервној подршци коју Азербејџан пружа територијалном интегритету и целовитости Србије у међународним организацијама по питању јужне српске покрајине Косова и Метохије и додао да је наша земља посвећена политичком дијалогу са Приштином и мирном решавању свих питања.

Генерал Валијев захвалио је министру Гашићу на данашњем пријему и изразио уверење да ће, током посете нашој земљи, имати конструктиван и садржајан разговор са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, како би се конкретизовали детаљи војно-војне сарадње од обостраног интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.06.2024
mp4 (53,28 MB)
Састанак