16.06.2024.
„Тара сафари“: Природа и авантура са Војном установом „Тара"
Војна установа „Тара“ и ове године наставља да у својим одмаралиштима нуди разноврсну туристичку понуду са бројним садржајима за децу и одрасле, а већ трећу годину заредом понуда је богатија излетом „Тара сафари“, јединственим ужитком за све заљубљенике у активан одмор.

„Тара сафари“ је одличан начин за упознавање скривених лепота најпитомије српске планине, што потврђује и Лазар Лазаревић из Војне установе „Тара“.
- Тура „Три тајна видиковца“ подразумева најпознатије видиковце као што су Соколац, Ослуша и Оштра стена. Пројекат је замишљен тако да гостима пружимо могућност да у пратњи наших искусних туристичких водича посете оно што индивидуално сигурно не би. Други сафари који се издваја је „мини сафари“ и он обухвата пешачење до језера Јаревац и кратку вожњу војним камионима којим долазимо на предео Борово брдо, где је организован ручак у природи – рекао је Лазаревић, истичући да ручак припремају њихови искусни кувари и то на лицу места, у природи, користећи војну покретну кухињу, што је јединствен доживљај који у Србији пружа само „Тара сафари“.

Током организованих тура минибусом обилазе се локалитети који су познати у западној Србији, а у оквиру хотела „Оморика“ постоје и бројни спортски терени.
- Идемо до Митровца, Бајине Баште, обилазимо популарну кућицу на Дрини, идемо до манастира Рача и свакако саветујем свим гостима који дођу на Тару, независно од тога да ли бораве у нашим објектима, да се пријаве и да са нама упознају ове лепе пределе – рекао је Лазаревић.
Представљајући хотеле „Оморика“, „Бели бор“, коначиште „Јавор“ и националне ресторане „Јавор“ и „Јеремичак“ истиче да је и ове сезоне, као и претходних година, настављен тренд унапређења туристичке понуде.

Новина у понуди ове сезоне је експрес ресторан у саставу националног ресторана „Јавор” који је отворен како би посетиоци Таре, који желе да прелепе терасе и сале ресторана замене својим омиљеним местом на планини, могли по повољнијој цени да уживају у укусним и увек свежим традиционалним јелима за понети.

- На излету „Тара сафари“ спремамо свадбарски купус, војнички пасуљ, ребра испод сача, млади кромпир, домаћи хлеб печен у пећници и то све на традиционалан начин, али у мало другачијим, јединственим условима. Наши ресторани су препознатљиви по јелима „тарски опанак” и „тарска шубара” и домаћим питама које се праве на традиционалан начин. Трудимо се да све намирнице набављамо из западне Србије – истакао је Јакић и позвао све да не пропусте понуду Војне установе „Тара“ и благодети које та предивна планина пружа.

