Министарство одбране Републике Србије
 
12.06.2024.

Саопштење



Министарство одбране од уредништва дневног листа „Данас“ захтева деманти и јавно извињење због фотографије потпуковника Горана Цолића објављене на насловној страни тих дневних новина за 12. јун 2024. године у покушају да се илуструје текст који говори о другој особи истог имена и презимена.

Уз фотографију нашег припадника, која се појављује и на унутрашњим странама овог листа, његово име се, у таблоидном маниру, ставља у контекст дневне политике што је неспојиво са ликом професионалног припадника Војске Србије.

Објављивањем фотографије потпуковника Цолића, некадашњег команданта Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“, уз наведени текст, нанета је велика лична и професионална штета старешини изузетних моралних квалитета, али и свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Стога инсистирамо да уредништво „Данаса“ због наведеног пропуста, а у складу са Законом о јавном информисању и медијима, на насловној страни издања за 13. јун 2024. године објави деманти и јавно извињење потпуковнику Горану Цолићу и свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије.