Министарство одбране Републике Србије
 
11.06.2024.

Министар Гашић обишао Гарду Војске Србије



Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас Гарду Војске Србије у касарни „Дедиње“ у Београду.

Том приликом, командант Гарде пуковник Жељко Фурунџић информисао је министра одбране о организацији, задацима и историјату јединице.

Министар Гашић истакао је да Гарда Војске Србије представља елитну јединицу којој су поверени неки од најважнијих задатака.

- Ова јединица симбол је части и професионализма, понос Министарства одбране и Војске Србије. Гарда је престижна јединица која успешно извршава широк спектар важних задатака. Учествујући у војним свечаностима и парадама, дочекујући иностране делегације и обављајући многе друге значајне церемонијалне дужности, гардисти својим присуством и улогом доприносе промоцији војног позива и очувању наших славних војних традиција – рекао је министар Гашић.

Он је нагласио да ће се наставити опремање и улагање у ту елитну јединицу.

- Министарство одбране и Војска Србије наставиће да улажу у Гарду, у њену опрему и наоружање, као и у побољшање стандарда припадника ове јединице. Улагања су од суштинског значаја како бисмо осигурали да Гарда Војске Србије и даље буде понос наше земље, спремна да одговори на све изазове и задатке који се пред њу поставе – рекао је министар одбране.

Министар Гашић обишао је богослужбени простор и Спомен-собу Гарде Војске Србије, где је у спомен-књигу уписао да морамо бити поносни на ту јединицу и да су гардисти наша част, достојанство и будућност.

Данашњем обиласку присуствовали су начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Тиосав Јанковић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.06.2024
mp4 (132,48 MB)
Обилазак