Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2024.

Састанак међународних војних експерата у области логистике



Београд је ове недеље домаћин 25. састанка Борда директора Мултинационалног логистичког координационог центра, међународне организације која за циљ има изградњу способности и проналажење решења за логистичку подршку оружаних снага земаља чланица.

У раду овог саветодавног тела, чији је Република Србија члан од 2016. године, учествује још 19 земаља из Европе и Сједињене Америчке Државе. 

На овонедељном састанку Борда директора, који чине војни експерти из свих земаља чланица, анализиран је степен реализације задатака на заједничким пројектима стандардизације у области логистике и оспособљавања логистичког кадра за задатке у мултинационалном окружењу. Усвојен је и извештај о раду Центра и усаглашени су планови активности за период до 2027. године.

Учешће Републике Србије у раду ове међународне организације, које се одвија у оквиру Програма Партнерство за мир, доприноси реализацији постављених циљева партнерства и даљем унапређењу интероперабилности и обучености органа логистике у Војсци Србије. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА