Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2024.

Штабни разговори са делегацијом Министарства одбране Савезне Републике Немачке



Делегација Министарства одбране Савезне Републике Немачке, предвођена бригадним генералом Маиком Келером, боравила је у посети Републици Србији ради реализације штабних разговора са делегацијом Сектора за политику одбране.
Немачку делегацију примио је начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица. Приликом штабних разговора сагледани су модалитети сарадње у области одбране, као и начини за њено даље унапређење.

Током разговора, делегацији Сектора политика Министарства одбране СР Немачке презентован је и обим учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у мисијама и операцијама Европске уније и свеукупан допринос ЗБОПЕУ.

Немачку делегацију примио је и вршилац дужности  помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић. Том приликом, две стране су размениле погледе по питању политичко – безбедносне ситуације у региону Западног Балкана.
Бригадни генерал Маик Келер је изразио задовољство поводом реализованих разговора са делегацијом Министарства одбране Србије и истакао значај Србије за одржање мира и стабилности у региону Западног Балкана.

Током посете делегације Министарства одбране СР Немачке Београду окончан је и процес донације санитетских оклопних возила DINGO и реализована њихова примопредаја, којој су присуствовали представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА