Министарство одбране Републике Србије
 
01.06.2024.

Министар Гашић у „Првом партизану“ у Ужицу



Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас фабрику муниције „Први партизан“ у Ужицу. 
Том приликом, руководство и генерални директор фабрике Добросав Андрић представили су министру Гашићу пословање предузећа, као и планове за нове инвестиције које би омогућиле да се у рад укључе нове производне линије.

Након састанка са руководством предузећа, министар одбране обишао је погоне за производњу стрељачке муниције где му је представљен део опреме која је набављена у склопу модернизације капацитета и новог инвестиционог циклуса.

Министар Гашић изразио је задовољство што се у овом предузећу одбрамбене индустрије озбиљно размишља о инвестицијама и развоју.

- Драго ми је да видим да сви производни погони раде пуним капацитетом. Захвалан сам радницима "Првог партизана" што неуморно раде када су у питању потребе Војске Србије. Пословање предузећа веома је значајно и када је реч о привреди региона западне Србије – рекао је министар одбране.

Министар Гашић посебно је указао на значај запошљавања младих стручњака у нашу одбрамбену индустрију, што је један од приоритетних задатака.
У склопу данашње посете министар одбране обишао је и новоизграђене објекте "Првог партизана" на новој локацији.

Обиласку су присуствовали помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.06.2024
mp4 (73,48 MB)
Обилазак