Министарство одбране Републике Србије
 
31.05.2024.

Провера специјалистичке обучености војника



У центрима за специјалистичку обуку Војске Србије реализована је провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока генерације „март 2024“.

Ова провера долази након друге фазе првог периода обучавања, током које су се војници оспособљавали за извођење тактичких борбених радњи на бојишту и руковање различитим наоружањем, средствима и војном опремом у складу са специјалностима за које су регрутовани.

Провери су приступили војници родова пешадије, артиљерије, инжињерије и артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, те атомско-биолошко-хемијске службе и служби логистике, телекомуникација и ваздушног осматрања и јављања. 

Они су током дводневног испита решавали задатке из тактичке обуке и кроз практичне радње и поступке показали стечена знања и вештине.

Војници генерације „март 2024“ су, резултати то показују, у потпуности савладали све садржаје у овој фази обучавања, што је и потврда да је обука добро планирана и изведена. Њих сада очекује премештај у јединице Војске Србије где ће се у завршна три месеца војног рока обучавати за реализацију колективних задатака.
photoФОТОГАЛЕРИЈА