Министарство одбране Републике Србије
 
01.06.2024.

Отворен нови конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије



Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас конкурс за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.
Сви заинтересовани држављани Републике Србије до 30. година старости, који желе да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам, до 31. јула 2024. године могу поднети пријаве на конкурс за две специјалне јединице Војске Србије. Младићи и девојке, који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији међу њима добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.
Континуирана обука и усавршавање, као и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност су оних који стану у строј ових елитних састава Војске Србије. 

Кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем такође имају могућност да се пријаве на конкурс, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.
Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије отворен је до 31. јула 2024. године, а заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у специјалне јединице могу пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.05.2024
mp4 (122,31 MB)
Спот