Министарство одбране Републике Србије
 
30.05.2024.

Министар Гашић обишао 63. падобранску бригаду



Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас 63. падобранску бригаду на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу. Министра је дочекао заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

О намени и задацима 63. падобранске бригаде министра одбране информисао је командант бригадни генерал Ненад Зонић.

Министар одбране обишао је капацитете за одржавање падобрана и присуствовао је обуци припадника 63. падобранске бригаде током које су приказани сегменти обуке у борењу, припреме за извршење падобранског скока, као и класични и специјални падобрански десант.

Том приликом, министар Гашић уверио се у обученост, спремност, али и висок морал припадника те специјалне јединице.

- Ово је година у којој 63. падобранска бригада обележава осам деценија постојања. Дуга традиција која је испуњена херојством њених припадника, победама у биткама, животима њених припадника који су положени у залог одбране свог народа понос су бордо беретке коју  часно носе њени припадници чувајући углед бригаде – рекао је министар Гашић.

Према његовим речима посебно му је драго што су се бригади прикључили млади људи који имају прилику да уче од најбољих и да осете шта значи бити припадник 63. падобранске бригаде, јер су јединство и дух заједништва оно по чему је ова јединица препознатљива.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.05.2024
mp4 (198,09 MB)
Обилазак