Министарство одбране Републике Србије
 
29.05.2024.

Састанак начелника Генералштаба с командантом Кфора



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас с командантом Кфора генерал-мајором Озканом Улуташом.

На састанку је било речи о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, досадашњој сарадњи и ефектима активности које се предузимају ради праћења ситуације на терену и спречавања даљег погоршања безбедносне ситуације у Покрајини.

У разговору је изражена обострана посвећеност очувању мира и стабилности и указано је на значај контаката на свим нивоима између Војске Србије и међународних снага на Косову и Метохији за успешно превентивно деловање.

Истичући да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији нестабилна и осетљива и да једнострани провокативни акти Приштине представљају претњу по безбедност, начелник Генералштаба је и овога пута од команданта Кфора затражио да међународне снаге у Покрајини поступају професионално и непристрасно и благовремено спрече сваки покушај угрожавања српског становништва.

Генерал Улуташ је на Копаонику боравио на позив начелника Генералштаба Војске Србије, а циљ оваквих сусрета, који се редовно одржавају на високом нивоу, је унапређење међусобног разумевања и сарадње на заједничком задатку стварања безбедног и сигурног окружења.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.05.2024
mp4 (56,85 MB)
Састанак