Министарство одбране Републике Србије
 
25.05.2024.

Одржан 26. Меморијални куп ,,Потпуковник Горан Остојић“



Делегација Министарства одбране, коју је предводио помоћник министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић, положила је данас венац крај спомен обележја потпуковнику Горану Остојићу у Јагодини у оквиру 26. Меморијалног купа који се организује у част легендарног команданта 63. падобранске бригаде потпуковника Горана Остојића, који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године.

Венце крај спомен бисте положили су и чланови породице Горана Остојића, делегације Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, 63. падобранске бригаде, Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, представници ветеранских удружења и локалне самоуправе.

У оквиру меморијала, демо скокови, прикази борилачких вештина и стреличарства, цртежи основаца, борбе каратиста, одбојкаша, пливача, стонотенисера и шахиста, мотоциклистичке трке, рок концерти и семинари обележили су још једно сећање на борца, падобранца, команданта потпуковника Горана Остојића.

Манифестацију, већ традиционално, организује Удружење ветерана 63. падобранске бригаде на чијем је челу пуковник у пензији Видоје Ковачевић.

Демо скокови припадника 63. падобранске бригаде завршени су атрактивним приземљењем на терене у школском дворишту ОШ „Горан Остојић“ у Јагодини, где су потом приказали борилачке вештине. Малишани су одушевљено поздравили падобранце који су у двориште њихове школе спустили заставе Републике Србије и 63. падобранске бригаде и искористили прилику да се окушају у стреличарству. Гости су током меморијала обишли изложбу ликовних радова ученика ОШ „Горан Остојић“, насталих на четвртој ликовној колонији.

Потпуковник Горан Остојић рођен је 1962. године у Бачком Добром Пољу. Погинуо је 28. јула 1998. у рејону Јуничких планина командујући јединицама 63. падобранске бригаде у спречавању илегалног наоружавања терористичких снага и њихово убацивање из Албаније на Косово и Метохију.
photoФОТОГАЛЕРИЈА