Министарство одбране Републике Србије
 
24.05.2024.

Такмичење јединица војне полиције



Годишње такмичење јединица војне полиције, које је установљено 2021. године, одржано је ове недеље на полигонима Војске Србије „Берановац“ и „Жича“ у околини Краљева.

Снаге је на овогодишњем надметању одмерило шест екипа Војске Србије и три из Министарства унутрашњих послова. Укупни победник је екипа Батаљона за специјалне операције „Соколови“, испред тимова Специјалне антитерористичке јединице и Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Решавајући разноврсне задатке током пет такмичарских дана, припадници војних и полицијских јединица су у пракси показали увежбаност, тактичке вештине, ватрену оспособљеност и психофизичку издржљивост.

У прве две фазе, на стрелишту „Жича“, такмичари су појединачно и у саставу патроле решавали ватрене задатке, уз примену тактичких радњи и поштовање мера безбедности. У завршне две фазе, одржане на полигону „Берановац“, извршавали су тактичке задатке на патролној стази и надметали се у екипној трци на 10 километара са природним и вештачким препрекама.

Такмичење јединица војне полиције реализује се једном годишње и представља јединствену платформу за спортско надметање, демонстрацију оспособљености, размену идеја и унапређење сарадње међу припадницима војних и полицијских јединица.
photoФОТОГАЛЕРИЈА