Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2024.

Меморијална 25. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“ овог викенда у Београду



Меморијална 25. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“ биће одржана 25. и 26. маја истовремено на регатним пољима на реци Сави и у Бежанијском зимовнику у Београду уз подршку Министарства одбране и Војске Србије.
 
Ове године, у суботу између 10.30 и 15.30 часова и у недељу између 11 и 14 сати, најмлађи једриличари у класи ОПТИМИСТ такмичиће се на Сави на којој традиционално наступају и искуснији једриличари у класама ILCA4, ILCA6, ILCA7, микро и крсташ. Прихват и окупљање такмичара је у просторијама АЈК „Београд“ (Бежанијски зимовник 35), који је суорганизатор и домаћин манифестације.
 
Манифестација „Зокијева регата“ одржава се у част пасионираног једриличара, мајора пилота Зорана Радосављевића, припадника елитне 127. ловачке авијацијске ескадриле Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Југославије, који је херојски погинуо бранећи отаџбину током НАТО агресије 1999. године.
 
Позивамо све заинтересоване медије да испрате 25. меморијалну регату „Зоран Радосављевић“ и на тај начин допринесу промоцији једриличарског спорта и чувању успомене на хероја одбране наше земље.
 
Особа за контакт је Снежана Радосављевић Мажибрада (тел. 063/279-308).