Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2024.

Завршени пријемни испити за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну школу



Кандидати за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну школу „1300 каплара“, који су успешно сваладали први део селекције, 22. и 23. маја полагали су пријемне испите.

Предуслов излазак на овај део пријемног испита била је провера физичких способности, током које су кандидати показали своје вештине савлађујући девет препрека за одређено време на полигону моторичких способности.

Након физичке провере, осмаци који су се одлучили за упис у Војну гимназију, имали су проверу знања из математике и српског језика и књижевности, док су њихови вршњаци, који су конкурисали за упис у Средњу стручну војну школу „1300 каплара“, полагали тестове из математике и физике.

У школску 2024/2025. годину у први разред биће уписано 80 кандидата за општи смер и 20 кандидата за ваздухопловни смер Војне гимназије. Средња стручна војна школа „1300 каплара“ ове године уписаће 75 кандидата на пет смерова - Ваздухопловнотехнички смер, Јединице за електронска дејства, Телекомуникације и информатику, Артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства и Ваздушно осматрање и јављање.
photoФОТОГАЛЕРИЈА