Министарство одбране Републике Србије
 
21.05.2024.

Обилазак дивизиона 250. ракетне бригаде



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас команду и део јединица Другог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у касарни „Аеродром“ у Панчеву.

Том приликом је сагледао организацију живота и рада и услове у којима задатке извршавају припадници ове јединице, формиране 2022. године и наоружане ракетним системима за противваздухопловна дејства ФК-3.

Током обиласка му је презентован борбени рад на командном месту дивизиона, на ком се планирају борбена дејства и извршно командује потчињеним ракетним батеријама, као и завршне активности које се предузимају ради провере увезаности и декларисаних борбених могућности ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства. Обишао је и новоизграђене објекте за смештај средстава ратне технике.

Указујући на значај пуне борбене готовости ове јединице за успешан завршетак пројекта „Стратегијска ПВО купола“, генерал Мојсиловић је припадницима дивизиона одао признање на посвећености и мотивисаности у реализацији свих задатака на интеграцији овог ракетног система, којим су за кратко време овладали и то у пракси показали.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка били су командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и командант 250. ракетне бригаде за ПВД бригадни генерал Новица Гогић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА