Министарство одбране Републике Србије
 
13.05.2024.

Тактичка обука механизованих и тенковских јединица



На полигонима Војске Србије у току је интензивни циклус обучавања механизованих и тенковских јединица Четврте бригаде копнене војске за извођење борбених дејстава у одбрамбеним операцијама.

Професионални састав  родова оклопних јединица и пешадије током ове обуке унапређује оспособљеност за борбену употребу кључног наоружања и реализацију додељених задатака у садејству, чиме се обезбеђује ефикасна употреба снага у операцијама и висока борбена готовост  бригаде.

Акценат је на заједничким увежбавањима тактичких радњи на маршу и у сусрету са противником, уз употребу тенкова и борбених возила пешадије и уз интеграцију тактичких и ватрених поступака на бојишту.
 
У наступајућем периоду припаднике ових јединица очекује реализација кондиционих гађања, а потом, и тактичких вежби и бојевих гађања на специјализованим полигонима Војске Србије.

Заједничким увежбавањима механизованих и оклопних јединица, које су носиоци маневра у операцијама Копнене војске, унапређују се оспособљеност посада борбених система, тимска ефикасност и брзина реаговања, а тиме и способност ових састава за извођење борбених дејстава, самостално и у садејству са другим јединицама.
photoФОТОГАЛЕРИЈА