Министарство одбране Републике Србије
 
03.01.2024.

Конкурс за новинарску награду „Иван Марковић" за 2023. годину



Медија центар „Одбрана” и ове године позива заинтересоване медијске куће и новинаре да се пријаве за  новинарску награду „Иван Марковић” која се традиционално додељује за најбоље медијско извештавање о активностима Министарства одбране и Војске Србије.

Награда која има за циљ подстицање новинара на квалитетно извештавање у домаћим писаним и електронским медијима, афирмацију и јавну верификацију њиховог стваралаштва додељује се у знак сећања на Ивана Марковића, једног од најдаровитијих војних новинара и уредника у листу „Војска”, који је 2003. изненада преминуо у 43. години.

О додели новинарске награде „Иван Марковић”, одлучује жири, а биће уручена на свечаности поводом 24. јануара – Дана Медија центра „Одбрана” и годишњице војне штампе.

Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари који раде за медије на територији Републике Србије без обзира на њихов формални статус. Предлоге могу слати и организационе јединице Министарства одбране и Војске Србије.

Пријаве са оригиналним штапаним текстом, исечцима или фотокопијама написа, тонским и видео записима достављају се лично или препорученом пошиљком на адресу – Медија центар „Одбрана”, Браће Југовића 19, 11000 Београд, са назнаком „конкурс за новинарску награду Иван Марковић”.

Пропозиције конкурса и пријава за конкурс доступна је на следећем линку. Конкурс је отворен до 15. јануара 2024. године, а све остале информације о конкурсу и условима пријаве могу се добити посредством електронске поште odbrana@mod.gov.rs.