Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2023.

Потписивање уговора о куповини станова из војностамбеног фонда



За припаднике Министарства одбране и Војске Србије организовано је потписивање уговора о куповини станова додељених из војног стамбеног фонда у Нишу, а након донетих измена и допуна прописа којима је омогућена куповина станова у корист свих закупаца станова под повољнијим условима. Закупци станова уговоре ће потписивати од 13. до 15. децембра 2023. године.

Данашњем потписивању уговора присуствовали су вршилац дужности секретара Министарства одбране Небојша Николић, саветник министра одбране Никола Бањац, начелник Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе потпуковник Милош Перуничић и заменик војног правобраниоца Одељења у Нишу потпуковник Слободан Станимировић.

Са циљем побољшања услова живота и рада својих припадника, Министарство одбране започело је почетком јуна 2023. године израду Правилника о изменама и допунама Правилника о решавању стамбених потреба који је ступио на снагу 1. новембра 2023. године, а којим је поједностављена и знатно убрзана процедура за куповину станова из стамбеног фонда Министарства одбране и Војске Србије. Наведеном изменом цена откупа станова у Нишу из војностамбеног фонда повољнија је за око 30 одсто.

По ступању на снагу овог Правилника, Управа за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе предузела је мере из своје надлежности како би се на што ефикаснији начин спровела овера Уговора о куповини стана са закупцима. У складу са одредбама нових измена и допуна Правилника извршено је бодовање и припремљене бодовне листе за обрачун куповне цене стана.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.12.2023
mp4 (22,27 MB)
Потписивање уговора