Министарство одбране Републике Србије
 
12.12.2023.

Састанак државног секретара Старовића са директорком за Јужну и Централну Европу у Стејт департменту Хајланд



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са директорком за Јужну и Централну Европу у Стејт департменту Сједињених Америчких Држава Колин Хајланд.

Државни секретар Старовић пренео је да ценимо подршку САД процесу преговора Београда и Приштине, као и да је наша страна отворена за наставак дијалога, јер настојимо да мирним средствима обезбедимо нормалан живот српске заједнице и свих других становника на простору Косову и Метохије.

По питању безбедности грађана српске националности на Косову и Метохији, Република Србија једино види КФОР као легитимну оружану формацију на Косову и Метохији у складу са УН Резолуцијом 1244.

Државни секретар Старовић истакао је да је за нас значајно што су САД препознале Републику Србију као значајног партнера у осигурању стабилности и безбедности у региону Западног Балкана. Према његовим речима, Република Србија чврсто је опредељена да остане промотер дијалога и фактор стабилности у региону.

Директорка Хајланд захвалила је на срдачном пријему у Министарству одбране уз очекивање да ће Република Србија и Сједињене Америчке Државе у наредном периоду подићи сарадњу на виши ниво у свим областима од заједничког интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА