Министарство одбране Републике Србије
 
05.12.2023.

Саопштење



Министарство одбране било је принуђено да више пута упозорава јавност на политичко деловање Војног синдиката што њихово најновије саопштење поново потврђује. Позивајући професионалне припаднике Министарства одбране и Војске Србије као и чланове њихових породица да на предстојећим парламентарним изборима гласају за кандидате по вољи и укусу синдиката, ова организација узела је активно учешће у изборној кампањи.

Законско право сваког припадника система одбране је да по свом слободном опредељењу и савести глас да политичкој партији и појединцу за коју процени да ће најдоследније представљати његове интересе. 

Одбацујемо начин на који се, по ко зна који пут, у саопштењима Војног синдиката манипулише подацима о приливу и одливу кадра у систему одбране. Наглашавамо да је број припадника који је у претходном периоду ушао у Министарство одбране и Војску Србије значајно већи од броја оних који су по било којој основи из њега изашли.

Министарство одбране неће дозволити никоме, па ни представницима Војног синдиката, да у оквирима система одбране врши политичку пропаганду под маском тобожње борбе за права запослених. Стога позивамо представнике Војног синдиката да се врате у законске оквире синдикалног деловања и престану са политичком злоупотребом ове организације.