Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2023.

Делегације Министарства одбране и Војске Србије положиле венце поводом Дана војних ветерана



Поводом 4. децембра - Дана војних ветерана, делегације Министарства одбране и Војске Србије положиле су данас венце и одале пошту на комеморативним церемонијама крај споменика Народном хероју Милану Тепићу и „Јунаци  са Кошара“, као и крај спомен обележја у оквиру Новог гробља, у знак захвалности и поштовања за бесмртна дела бораца који су се борили за слободу отаџбине.

Венац крај Споменика Народном хероју Милану Тепићу, а затим и Споменика „Јунаци са Кошара“, положио је начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Саво Иришкић, који је предводио делегацију Министарства одбране и Војске Србије.

На Новом гробљу, делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је венце и крај Спомен-обележја војника страдалих српско-турским ратовима и Српско-бугарском рату, Спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату и крај Споменика ослободиоцима Београда у Другом светском рату.

Венце су крај спомен обележја положили и ветерани, чланови породица палих бораца и удружења за неговање традиција ослободилачких ратова.

Дан војних ветерана обележава се 4. децембра као сећање на дан када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату, када је око 400.000 бораца Војске Краљевине Србије постало стари ратник, односно ветеран.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА